Mad i vuggestuen



Formål:

  • At servere en sund, varieret og ernæringsrigtig kost.
  • At vi motiverer børnene til at smage på al slags mad.
  • At lære børnene hvor maden kommer fra.
  • At lære børnene god bordskik.
  • At øve dem i at spise selv.
  • At der lægges vægt på god hygiejne med håndvask før og efter måltiderne.
  • At maden tager udgangspunkt i danske madtraditioner, men der vises respekt for børn med andre madkulturer.

Så længe det lille barn skal have modermælkserstatning, grød og frugtmos, skal børnene selv medbringe dette. Dette gælder også ved komplicerede diæter.

Morgenmad fra Kl. 06.00 – 07.30
Morgenmaden består af Havregryn/grød eller Cornflakes.

Formiddagsmad ca. Kl. 09.00
Består af årstidens frugt og brød.

Frokost ca. Kl. 11.00
Består af brød med varieret pålæg, så som fisk, kød, grønt, frugt og mælkeprodukter er så vidt muligt repræsenteret ved hver måltid.

Eftermiddagsmad ca. Kl. 14.00
Består af årstidens frugt, brød eller knækbrød, skorper, riskager med smør, ost eller pålæg.

Til alle måltiderne serveres der vand og/eller mælk.

For at begrænse tilbuddet af søde sager og dermed give børnene sunde madvaner, følger vi resten af husets kostpolitik, som er vedtaget i forældrebestyrelsen. Det vil sige, at vi får kun kage og søde sager ved særlige lejligheder.

 

Kontakt

Brovst Børnehave
Elmevej 6
9460 Brovst
Tlf.: 72 57 82 90
brovstbh@jammerbugt.dk

Leder:
Bente Gråkjær
Tlf.: 72 57 84 40